YOKOHAMA CZ

News

  • Premiéra YOKOHAMA s velkou show na internetové televizi

    24. února 2022

    Eve Scheer a Jörg Müller představují ADVAN Sport V107

    S vynikajícími referencemi o originální výbavě v zavazadle oslaví YOKOHAMA ADVAN Sport V107 dne 24. února 2022 svou premiéru na trhu s autopříslušenstvím. Používá ji BMW u M3/M4 a BRABUS. Největší kreativec vozidel na světě ho používá pro modely 700, 800 a 900 na bázi třídy Mercedes G. To svědčí o enormní šíři, kterou pokrývá pneumatika v segmentu UHP. Jak tohle ADVAN Sport dokáže, čím vyniká a co o něm soudí závodní jezdec, ukazuje premiérová show na YouTube: www.y-yokohama.com/brand/tire/advan/v107lp/.

    Všechny, co chtějí mít informace rychle a stručně, zavedeme přímo do nejatraktivnějších míst. Tak například budete během testovací jízdy sedět za zády motocyklového závodníka Jörga Müllera. Závodnice a moderátorka Eve Scheer zavede následně diváky do testovacího centra YOKOHAMA na Nürburgringu. To sehrálo při vývoji pneumatiky ADVAN Sport V107 velmi důležitou roli. Proto nechá jezdec testovací jízdy nahlédnout do své fascinující práce. Na konci v zábavném formátu talkshow vylíčí účastníci ještě jednou své ryze osobní zážitky s pneumatikou ADVAN.

    ADVAN Sport V107

    Pneumatika ADVAN Sport V107 byla vyvinuta pro použití na prémiových špičkových vozidlech – včetně SUV a elektromobilů. YOKOHAMA uvede pneumatiku na trh s autopříslušenstvím v roce 2022 zprvu ve 30 rozměrech mezi 225/40ZR18 92Y XL a 305/35R23 111Y XL. O vynikající přilnavost na suché a mokré vozovce se zasloužily zejména dva prvky. Jednak asymetrický profil běhounu pneumatiky s funkčně oddělenou vnitřní a vnější stranou a jednak inovativní pryžová směs. Ta vychází i z technologií, které vznikly při společném vývoji verzí OE pro výrobce automobilů jako Mercedes-AMG a BMW M Automobile. ADVAN Sport V107 je navíc první pneumatikou na trhu s příslušenstvím značky YOKOHAMA, která má unikátní strukturu Power-Crown-Belt-Cover, u níž se používají aramidová vlákna s vysokou tuhostí. Za lepší přilnavostí stojí navíc i nový, vylepšený profil patky. Tyto nové konstrukční znaky podporují excelentní stabilitu řízení a podílejí se na vysokém jízdním komfortu při vysokých rychlostech.

    Další převratné novinky od firmy YOKOHAMA jsou pravidelně uveřejňovány na stránce www.yokohama.cz.

  • ADVAN Sport V107

    13. Ledna, 2022

    Nová vlajková pneumatika ADVAN SPORT V107 společnosti YOKOHAMA SCHVÁLENÁ pro BRABUS 700, 800 nebo 900 off roader

    Tokio – společnost Yokohama Rubber Co., Ltd oznámila, že globální vlajková loď v oblasti pneumatik ADVAN Sport V107 byla schválena německou společností BRABUS GmbH pro jejímodely BRABUS 700/800/900 off roader vycházející z automobilu Mercedes-AMG G 63.

    Dodávané pneumatiky jsou ADVAN Sport V107 s následující velikostí pneumatiky: 305/35R23 111Y XL.

    Společnost BRABUS schválila tuto velikost modelu V107 s cílem dosáhnout dokonalé rovnováhy jízdního výkonu v kombinaci s vynikajícími komfortními a bezpečnostními charakteristikami, jako je výkon na suchu/mokru a stabilita řízení.

    BRABUS je jednou z předních světových společností zaměřených na tuning a výrobu automobilů se specializací na Mercedes-Benz a od roku 2005 je v technologickém partnerství s Yokohama Rubber pro vývoj pneumatik.

    Yokohama Rubber aktivně celosvětově rozšiřuje svou vlajkovou loď značky ADVAN symbolizující globální dosah společnosti a vysoce výkonné atributy. Pneumatiky ADVAN, jejichž výkon a kvalita jsou vysoce respektovány, jsou řady let vnímány nejen jako originální výbava výkonných vozů po celém světě, ale také v oblasti motoristického sportu.

    V rámci tříletého (2021–2023) střednědobého plánu řízení společnosti Yokohama Rubber, Yokohama Transformation 2023 (YX2023), se obchod se spotřebitelskými pneumatikami zaměřuje na maximalizaci prodejních poměrů pneumatik YOKOHAMA s vysokou přidanou hodnotou, jmenovitě globální vlajkové lodi značky ADVAN, pneumatiky značky GEOLANDAR pro SUV a pick-upy a různé zimní pneumatiky. V roce 2022 společnost plánuje posílit prodej letních pneumatik značky ADVAN uvedením ADVAN Sport V107 a také své nové vysoce výkonné silniční sportovní pneumatiky ADVAN NEOVA AD09.

    Fotografie: BRABUS 800 „BLACK OPS“ – LIMITOVANÁ EDICE „1 Z 10“
  • Pro studená roční období dodává nyní YOKOHAMA pneumatiky

    23. Srpna, 2021

    BluEarth*Winter V906 také pro vozidla SUV a ve 49 rozměrech

    Od konce minulého roku je pneumatika BluEarth*Winter V906 hvězdou sortimentu zimních pneumatik YOKOHAMA. V porovnání s předchozí pneumatikou V905 dokázali konstruktéři dosáhnout další optimalizace ve dvou hlavních ohledech: Výkon na sněhu a přilnavost při mokru. Zatímco pneumatiky se dodávaly ve čtyřech velikostech, pro nadcházející zimní sezónu je v katalogu již 49 rozměrů. Spektrum přitom sahá od rozměru 185/65R15 88T až po speciální SUV formát 295/40R21 111V. Jiná důležitá novinka u pneumatik BluEarth*Winter V906: Firma YOKOHAMA nyní nabízí pro celosvětově oblíbené typy vozidel osm speciálních formátů. Řidiče, kteří v zimě sází na atraktivní kola z lehkých slitin, by měly zvláště zajímat kola s ochranou ráfku RPB (Rim Protection Bar) dodávaná v 19 rozměrech. To je však jen jedna z předností jízdy na současných špičkových zimních pneumatikách YOKOHAMA.

    Profil běhounu všech pneumatik BluEarth*Winter V906 se vyznačuje zvláště harmonizovaným rozdělením bloků, drážek a lamel. Jen díky tomu mohla být zvětšena kontaktní plocha s vozovkou oproti předchozím pneumatikám přibližně o deset procent. Navíc při mokru a na sněhu je znatelně vyšší přilnavost. Speciální 3D lamely zajišťují vynikající hranový efekt na sněhu a ledu. Protože se zeširoka táhnou přes celé bloky, zajišťují celkově vyšší kontakt s vozovkou. Dalším zajímavým prvkem je extrémně tuhá konstrukce. Používá se téměř bezešvá nylonová ochrana hran, kostra vyztužená polyesterem a dva ocelové pásy zvláště odolné proti ohybu.

    Nové pneumatiky V906 však nemusejí se zimní sezónou bojovat samy. Podpoří je také jejich osvědčené „kolegyně“ V905 a V903, které bodují rozsáhlou nabídkou rozměrů. Pneumatiky Allrounder BluEarth-4S AW21 jsou jako celoroční pneumatiky alternativou pro všechna roční období. Pro lehký terén se doporučují pneumatiky GEOLANDAR A/T G015, které zvládají léto i zimu a které mají symbol sněhové vločky. 

  • 99. Pikes Peak International Hill Climb

    30. Července, 2021

    Dva vítězové třídy na pneumatikách YOKOHAMA při „Race to the Clouds“

    Při nedávno konaném, celosvětově proslulém závodě Pikes Peak International Hill Climb v americkém státě Colorado se dvě vozidla na pneumatikách YOKOHAMA stala vítězi ve své třídě. Tento výrobce gum v aktuálním 99. seriálu závodů do vrchu se svými pneumatikami ADVAN znovu zaznamenal obrovský úspěch. Kromě toho YOKOHAMA počtvrté za sebou vybavila všechny Caymany GT4 Clubsport při „Porsche Pikes Peak Trophy by Yokohama“.
    Na celkem 13 aut Japonci dodali závodní pneumatiky ADVAN typu A005 a A052, aby úspěšně zdolali „Race to the Clouds“. Vítězem třídy se stal Raphael Astier s Porsche BBI Turbo Cup z roku 2015 v kategorii „Open Division“ a Randy Pobst se svým vozem Tesla Model S Plaid z roku 2021 v kategorii „Exhibition Division“. Codie Vahsholtz obsadil druhé místo v kategorii „Open Wheel“. Jel ve stejném Fordu Open z roku 2013, který při loňském celkovém vítězství na pneumatikách ADVAN řídil jeho otec. Tanner Foust zase dosáhl na první místo v závodě „Porsche Pikes Peak Trophy by Yokohama“, při kterém všichni účastníci nastoupili v Porsche Cayman GT4 Clubsport vybaveném pneumatikami ADVAN-A052.

  • Šest skvělých pneumatik pro nákladní vozy

    30. Březen, 2021

    Společnost YOKOHAMA představuje nové pneumatiky splňující požadavky de-minimis

    Japonský výrobce pneumatik YOKOHAMA postupně vytváří svou nabídku pro těžká užitná vozidla. Pro rok 2021 je na startu hned šest skvělých novinek. Na všech následně uvedených modelech lze díky označení sněhovou vločkou (symbol 3PMSF) jezdit také v zimě a lze je využívat v rámci programu de-minimis.

    Pneumatiky YOKOHAMA 124R lze používat po celý rok pro řízenou nápravu nákladních vozidel. Nejlépe se uplatní ve vnitrostátní a regionální přepravě. Hluboko zvlněné lamely a ploché drážky zlepšují trakci a přítlak ve vlhku a na sněhu. Současně nabízejí dobrou ochranu před nerovnoměrným opotřebením. Tuhá boční žebra snižují opotřebení a propůjčují pneumatice vynikající dopředný chod. Vlnovkové drážky a vyhazovač kamenů zabraňují dále usazování štěrku nebo kameniva. Dodávají se rozměry 295/80R22.5, 315/80R22.5 a 315/70R22.5. Na jaře se budou navíc prodávat formáty 17,5 a 19,5 palce.

    Pro stejné použití je koncipována zvláště tichá pneumatika YOKOHAMA 126S. Rozměry jsou: 385/65R22.5 a 385/55R22.5.

    Správná volba pneumatik je důležitá pro tahače a nákladní automobily, ale také pro přívěsy a návěsy. Zde společnost YOKOHAMA nabízí pro celoroční použití pneumatiku 125T v rozměrech 385/65R22.5 nebo 385/55R22.5. Tento nový model je zvláště tichý a má vynikající vlastnosti při brzdění ve vlhku. Pneumatika je navíc ideálně chráněna proti nerovnoměrnému opotřebení, řeznému poničení a jiným poškozením.

    Pneumatika YOKOHAMA 121T je nová celoroční pneumatika pro trajlery v odvětví regionální a dálkové přepravy. Dodávají se v rozměrech 215/75R17.5 a 265/70R19.5. Jejich nový design běhounu se třemi velkými drážkami ve směru jízdy citelně redukuje valivý odpor a vytváření hluku. Stupňovité drážky nabízejí zvýšenou trakci při vlhku a na sněhu.

    Pneumatika YOKOHAMA 301C je koncipována pro náročná prostředí staveb, pro použití na vozovce i mimo ni. Design bočních bloků přitom zajišťuje maximální přilnavost a trakci v terénu. Hodně široký profil směrových pneumatik přitom dále usnadňuje jízdu vpřed na bahnitých, mokrých nebo zasněžených cestách. „Křížem“ uspořádané zkosené středové bloky dále zlepšují jízdní stabilitu a přilnavost. Produkt se momentálně dodává v rozměrech 315/80R22.5 a 13R22.5.

    Jemně profilovaná pneumatika YOKOHAMA 505C je určena také pro použití na vozovce a mimo vozovku. Proto je dokonale chráněna zvláště robustním ocelovým pásem. Kromě toho se vyznačuje vysokou trakcí na nezpevněném, blátivém povrchu. Dokonce vyniká na mokrých a zasněžených silnicích a dokonale odvádí vodu svými širokými hlavními drážkami. V této souvislosti je pozoruhodné: Také valivý odpor značně poklesne. Dodávají se rozměry 425/65R22.5 a 385/65R22.5.

    Pneu-Truněček s.r.o. je výhradním partnerem YOKOHAMA
    pro pneumatiky OTR v ČR a SR


    YOKOHAMA – OTR CZECH
    Pneu-Truněček s.r.o.
    Havlíčkova 409
    Nové Město nad Metují
    PSČ 549 01
    Czech Republic

    Mail: info@yokohama-otr.cz
    Telefon: +420 491 520 095, 491 472 695
    Fax: +420 491 472 695
    www.yokohama-otr.cz

  • BluEarth-XT AE61

    30. Březen, 2021

    I s vysokým těžištěm bezpečné a agilní na cestách:
    Firma YOKOHAMA přichází na trh s pneumatikami SUV BluEarth-XT AE61

    Vozidla SUV se již dlouho vyvíjejí mimo svůj terénní původ a nabízejí značné možnosti přizpůsobení. Jsou jako doma na dálnicích, okreskách i uvnitř měst. O přízeň kupujících si konkurují s limuzínami, vozidly kombi, dodávkami, městskými vozidly či dokonce sporťáky. Jedna konstrukční nevýhoda však zůstává: vysoké těžiště. Firma YOKOHAMA proto přišla v roce 2021 na trh s letní pneumatikou BluEarth-XT AE61, která své přednosti uplatní právě „v problematických zónách SUV“. Extrémně tuhé boky pneumatiky zajišťují u těchto vysokých vozidel vyšší jízdní stabilitu a přesnost řízení. Speciální design profilu s extrémně tuhými podélnými drážkami a optimalizovanými kontaktními bloky současně snižuje často nerovnoměrné opotřebení typické pro tuto třídu vozidel.

    Prodej pneumatik BluEarth-XT AE61 začíná v Německu a Rakousku nejprve ve 20 rozměrech. Vyráběny jsou od rozměru 205/60 R16 až po 235/50 R18. Relevantní pro velká vozidla SUV: Zátěžový index dosahuje hodnoty až 108, což je vlastně pěkných 1000 kg na pneumatiku. Všechny rozměry s průřezem menším než 60 mají ochranu ráfků. Důležité zvláště pro vozidla se silným motorem: Povolené rychlosti sahají od H (210 km/h) přes V (240 km/h) až po W (270 km/h). Tři zvláště tuhá žebra zajišťují při vysokých rychlostech značnou směrovou stabilitu.

    Pocit přesného řízení s pneumatikami BluEarth-XT AE61 zažijí však všichni řidiči. Přispívá k tomu také asymetrická konstrukce pneumatiky, která umožňuje různé funkční oblasti pro vnitřní a vnější stranu. Na mokrém povrchu se kromě optimalizovaných odvodňovacích drážek pozitivně projevuje také inovativní způsob výroby směsi A.R.T. (Advanced Reaction Technology). Tato technologie zajišťuje podstatně jemně členěnou molekulární strukturu mezi křemíkem a použitými polymery. Výsledkem jsou výhody pro přilnavost za mokra a nižší valivý odpor. A nakonec, nové pneumatiky SUV patří do ekologické série BluEarth firmy YOKOHAMA. Z dobrého jízdního komfortu pneumatik AE61 s nízkou hlučností mají užitek cestující i životní prostředí. Pneumatika byla vyrobena s nejmodernější simulační technikou. Střídá se zde pět profilových vzorků, takže je zamezeno zesilování určitých nežádoucích frekvencí.

    SIGMA MOTOR s.r.o. je výhradním partnerem YOKOHAMA
    pro závodní pneumatiky v ČR a SR

    SIGMA MOTOR s.r.o.
    Kojetínská
    CZ – 750 02 Přerov
    Czech Republic

    Ing. Martin Straka
    Telefon: +420 725 280 339
    Mail: info@sigmamotor.cz
    www.sigmamotor.cz